Ako zistím veľkosť prsteňa?

 

Veľkosti prsteňa sa pohybujú v hodnotách 41 – 76 (čo sú údaje o obvode prsta v mm). Najistejší spôsob zistenia veľkosti je samozrejme zmeranie zlatníkom/personálom zlatníctva pomocou klenotníckych krúžkov. S veľkosťou prsteňa vám radi osobne poradíme v našich kamenných obchodoch na adrese:

Prešovská 337/6, 301 00 Plzeň alebo OC Atrium Flora, Vinohradská 2828/151, 130 00 Praha

V prípade, že si prsteň chcete zmerať sami, môžete na to použiť užší pásik papiera. Pásik obtočíte okolo prsta a tam, kde dôjde k pretnutiu, urobíte rysku. Potom pásku priložíte na pravítko a podľa nameraných mm zistíte veľkosť prsteňa.

Pokiaľ potrebujete zistiť veľkosť podľa už existujúceho prsteňa, zmerajte si jeho vnútorný priemer. Pomocou neho vypočítajte obvod = priemer * Pí (3,14). Výsledok v mm je veľkosť prsteňa.

Pamätajte, prosím, na to, že prsty môžu počas dňa a pri namáhavejších činnostiach opúchať. Ďalej sa uistite, že vami nameraná veľkosť bez problému prejde aj cez kĺb (väčšinou býva najširším miestom). Tiež, prosím, berte do úvahy, že niektoré modely sú atypické (napríklad viac široké v spodnej časti, inak tvarované) a vy preto budete potrebovať väčšiu veľkosť.